UA-90492105-1
Kinderdagverblijf

Wat heeft de Kinderhoeve te bieden?


Kinderhoeve Escharen heeft een babygroep met maximaal 8 baby’s van 0 tot ca. 14 maanden, een verticale groep (beneden) met max. 16 kindjes van 0 tot 4 jaar en een verticale groep (boven) met maximaal 16 kindjes van 0 tot 4 jaar.

Een verticale groep heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat de kinderen niet tussentijds van groep hoeven te wisselen en daarmee weer een nieuwe gewenningsperiode moeten doormaken. Kleine kinderen leren van de oudere kinderen in de groep.

De babygroep is in een rustig deel van de ruimte gelegen.

De kinderen van de verticale groep (boven) worden voor nieuwe uitdagingen gesteld en spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

Bij Kinderhoeve Escharen kunnen de kinderen vanuit de dagopvang-ruimte naar een ruim, omheind buitenterrein, dat is voorzien van oa. een zandbak, speelveldje, diverse speeltoestellen en een klein dierenparkje. Kinderen, die durven en mogen kunnen daar de dieren knuffelen en aaien en eventueel voeren, een hele belevenis. Zowel de speeltoestellen als ook het binnenmeubilair en de andere voorzieningen in en om het gebouw voldoen aan de hoogste eisen van veiligheid en hebben door hun vrolijke kleuren een bijzonder positieve invloed op het welzijn van de kinderen.

Muziek activiteiten


Kinderhoeve Escharen heeft, procentueel gezien, het grootste aantal gecertificeerde “Vakleidsters Muziek” in dienst van heel Nederland.

De activiteiten bestaan uit het interactief omgaan met muziek en bijbehorende attributen om de liedjes te ondersteunen.


De opleiding tot vakleidster muziek werd verzorgd door Bernadette Krans van

‘De Kleine Troubadour’ uit Amsterdam

VVE programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie)


De doelstelling van een VVE programma is om de taalontwikkeling van kinderen zodanig te stimuleren dat hun kansen op een goede schoolloopbaan en maatschappelijke carrière worden vergroot. Een VVE programma kent een gestructureerde didactische aanpak.


Kinderhoeve Escharen beschikt over het voorschoolse ontwikkelingspakket Puk en Ko van de uitgeverij Zwijsen BV.


Puk is een handpop die in verhalen en met thema’s deel uit maakt van de ‘leerstof’. Elk thema kent een aantal woordjes die in de themaperiode extra aandacht krijgen.

Dagopvang Contact BSO