UA-90492105-1
Registratie LRK: KDV: 101989362   BSO: 729118733 Kinderdagverblijf

Wat heeft de Kinderhoeve te bieden?


Kinderhoeve Escharen heeft een babygroep met maximaal 8 baby’s van 0 tot ca. 14 maanden, een verticale groep (beneden) met maximaal 16 kindjes van 0 tot 4 jaar en een verticale groep (boven) met maximaal 16 kindjes van 0 tot 4 jaar.

Een verticale groep heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat de kinderen niet tussentijds van groep hoeven te wisselen en daarmee weer een nieuwe gewenningsperiode moeten doormaken. Kleine kinderen leren van de oudere kinderen in de groep.

De babygroep is in een rustig deel van de ruimte gelegen.

De kinderen van de verticale groep (boven) worden voor nieuwe uitdagingen gesteld en spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

Bij Kinderhoeve Escharen kunnen de kinderen vanuit de dagopvang-ruimte naar een ruim, omheind buitenterrein, dat is voorzien van oa. een zandbak, speelveldje, diverse speeltoestellen en een klein dierenparkje. Kinderen, die durven en mogen kunnen daar de dieren knuffelen en aaien en eventueel voeren, een hele belevenis. Zowel de speeltoestellen als ook het binnenmeubilair en de andere voorzieningen in en om het gebouw voldoen aan de hoogste eisen van veiligheid en hebben door hun vrolijke kleuren een bijzonder positieve invloed op het welzijn van de kinderen.